ITT MINDEN CSAK CSAJOS!CSAJ BIRODALOM!ITT REMÉLEM MINDENT MEGTALÁLSZ !:)

GYERTEK NÉZZETEK KÖRÜL!:)ITT SOK MINDENT TALÁLTOK!PL.:TESZTEK,GLITTEREK TÖRVÉNYEK,KÉPEK,SZTORIK.EGYSZÓVAL(KETTŐVEL):MINDEN CSAJOKNAK


Brownie (amerikai, duplán csokis kockák)



elkészítés:

45 perc

nehézség:

könnyű

sütési hőfok:

200 //

sütési idő:

20 perc


Hozzávalók:

1 bögre (2 dl) víz

4 evőkanál keserű kakaópor

2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg)

1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg)

1 evőkanál szódabikarbóna

1 dl natúr joghurt

1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor

2 tojás

22 dkg Rama 

A tetejére:

jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió

1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor

12 dkg porcukor

6 evőkanál natúr joghurt

4 evőkanál keserű kakaópor

12 dkg Rama 

A tepsi kikenéséhez:

2-3 dkg Rama


Elkészítés:

A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is! Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


                                                                      Kekszes-almás sütés nélkül


elkészítés:

40 perc

nehézség:

könnyű

sütési hőfok:

-

sütési idő:

-





Hozzávalók:

A tetejére:

4 evőkanál porcukor

4 evőkanál keserű kakaópor

5 dkg Rama 

A tésztához:

50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma)

3 csomag (12 dkg) Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás 

20 dkg kristálycukor (méz is lehet)

8-10 evőkanál víz

8 dl víz

1,25 kg alma


Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük. Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük). A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                 Kedvenc kókuszkocka



elkészítés:

90 perc

nehézség:

könnyű

sütési hőfok:

180 ?

sütési idő:

35 perc



Hozzávalók:

A mázhoz:

1 evőkanál rum

20 dkg porcukor

4 db tojássárgája

A töltelékhez:

25 dkg kókuszreszelék

25 dkg porcukor

5 db tojásfehérje

A tepsi kikenéséhez:

finomliszt

Rama 

A tésztához:

3 evőkanál tejföl

1 db tojássárgája

2 evőkanál keserű kakaópor

1 kiskanál őrölt fahéj

20 dkg barna cukor

35 dkg finomliszt

fél csomag Sütőpor

20 dkg puha Rama


Elkészítés:

A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy Ramával kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                                           Kávés tekercs



elkészítés:

-

nehézség:

könnyű

sütési hőfok:

-

sütési idő:

-





Hozzávalók:


A krémhez:

3 dkg kókuszreszelék

9 dkg folyékony méz

1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor

6 dkg porcukor

15 dkg Rama 


A tésztához:

2 dl lefőzött kávé (cukor nélkül)

1 evőkanál rum

6 dkg kakaópor

40 dkg háztartási keksz

3 dkg porcukor


Elkészítés:

A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, rumot és összekeverjük. A kávét a kekszhez öntjük és tésztává gyúrjuk. A tésztát sodrófával egy kristálycukorral megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A Ramát, a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, megkenjük vele a tésztát. A fólia segítségével feltekerjük, és lehűtjük.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                              Dunahullám 2



elkészítés:

60 perc

nehézség:

könnyű

sütési hőfok:

175 ?

sütési idő:

30 perc



Hozzávalók:


A bevonathoz:

2 kávéskanál étolaj

20 dkg tortabevonó


A tetejére:

4 evőkanál porcukor

1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor

4 evőkanál kristálycukor

0,5 liter tej

1 csomag Dr. Oetker Vaníliás Krémpuding 

15 dkg Rama 


A töltelékhez:

1 üveg meggykompót (kb. 37 dkg)

A sütőlap kikenéséhez

Rama 


A tésztához:

2-3 evőkanál tej

2 evőkanál kakaópor

1 evőkanál aprított mandula

25 dkg finomliszt

2 teáskanál sütőpor

25 dkg kristálycukor

7 db tojás

37,5 dkg Rama 


Elkészítés:

A Ramát addig keverjük a cukorral, amíg fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a Ramás keverékhez adjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felét aprított mandulával, a másik felét a tejjel elkevert kakaóval ízesítjük. A tepsit kikenjük Ramával, először a világos színű tésztát öntjük bele, majd rárétegezzük a sötét színűt és elsimítjuk. A meggyet lecsepegtetjük és szétterítjük a felületén. A tésztát előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A pudingport négy evőkanál tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felfőzzük, a pudingporos tejet hozzáadjuk, még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral felhabosítjuk, kanalanként hozzákeverjük a vaníliapudingot és a krémet a kihűlt tésztára kenjük. A tortabevonót az olajjal vízfürdőn megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát. A még meg nem dermedt bevonatra egy villával díszítésként hullámokat rajzolunk. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                           Kekszes-almás süti


elkészítés:

-

nehézség:

normál

sütési hőfok:

-

sütési idő:

-


Hozzávalók:

1 kg alma

8 dl, kb 10 evőkanál víz

kb. 20 dkg cukor

3 cs főzni való vanília ízű pudingpor

50 dkg kocka alakú háztartási keksz

4 evőkanál kakaópor

4 evőkanál cukor

5 dkg Rama

fahéj


Elkészítés:

Almát meghámozzuk, lereszeljük, 5 dl vizet ráöntünk, cukorral ízesítjük. Kb. 10 perc alatt puhává pároljuk. Közben vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverünk, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ez alatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28-33 centis tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krémet egyenletesen rákenjük. A tetejére keksz kerül. A kakaóport a porcukorral, és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük. Jól behűtjük.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                                     Amerikai csokis sütemény



Hozzávalók:

20 dkg étcsoki

1 tk. só

13 dkg Rama

25 dkg kristálycukor

1 vaníliás cukor

3 tojás

3 kanál méz

40 dkg liszt

1 és fél teáskanál sütőpor


Elkészítés:

Az étcsokit apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kanállal gombócokat helyezünk a sütőpapírra, amiket kilapítunk egy picit! A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd 160 fokon sütjük. Amikor már az alja is aranybarnára sült, vasrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk!





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 64
Tegnapi: 43
Heti: 982
Havi: 3 437
Össz.: 2 043 489

Látogatottság növelés
Oldal: -FINI RECEPTEK-
ITT MINDEN CSAK CSAJOS!CSAJ BIRODALOM!ITT REMÉLEM MINDENT MEGTALÁLSZ !:) - © 2008 - 2024 - csajoknakkk.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »